Zeeklasdagboek

 

vrijdag 13 mei

't Zit er al op, onze geweldige zeeklas-week is voorbij!!  Deze voormiddag namen we nog even de tijd om naar het strand te gaan en nog enkele foto's te maken.  Na het middageten (hot-dogs) bracht de bus ons weer veilig naar Wolfsdonk.  Met een beetje vertraging kwamen we aan.  Wat leuk om de mama's en papa's weer te zien.  

Het was een superleuke week!!   Een week die we niet snel zullen vergeten!

Klik hier voor de groepsfoto's. 

 

donderdag 12 mei

Vanmorgen was het alweer stralend weer.   Alvorens we de tram naar Oostende konden nemen, moesten we ons eerst insmeren!!

Het was behoorlijk druk op de tram.    We wandelden over de Oostendse dijk, we poseerden even aan het kunstwerk van Arne Quinze.  (de rode gedeukte blokken)

We speelden nog met de fonteinen en we kochten souvenirs.   

's Middags was het nóg drukker.  De overvolle tram lieten we zonder ons vertrekken, een kwartiertje later was de volgende er, waar we wel met zijn allen op konden.

We waren dus iets later voor het middagmaal: pistolets met beleg.    

In de namiddag reed juf ... (raad maar welke!!) met de "holfkar" naar het strand met in de aanhangwagen veel schoppen en ander speelgoed.    De kids en de 2 andere juffen namen de tram.   We speelden een hele namiddag in het zonnetje.  We konden pootje baden, volgens sommigen was het zeewater prima van temeratuur.  

Vanavond aten we frietjes met stoofvlees of vol-au-vent en koude groentjes.  Wat werd er flink gegeten!!

De kids zijn nu aan het douchen, daarna gaan we samen de foto's van de hele week bekijken (op groot scherm) en dan bouwen we hier nog een feestje.   

Morgen na het middageten vertrekken we richting Wolfsdonk.... jullie zullen ons nog één nachtje moeten missen.  

Tot morgen!!

Klik hier voor de foto's van donderdag

 

woensdag 11 mei 

Vanmorgen zijn we met de tram richting Nieuwpoort-Stad gespoord.     We stapten langs de vismijn en over het wandelpad naast de IJzer tot in Nieuwpooort-Bad.   Daar hebben we leuk op het strand gespeeld. 's Middags zijn we met de tram terug naar Lombardsijde gereden.  

Daar aten we lekker sandwiches met beleg.   

We namen even de tijd om de ontplofte bommetjes (kleding, handdoeken, sokken, ...) op de kamer te ontmijnen (=opruimen).  We namen alweer de tram om in het stedelijk zwembad van  Nieuwpoort te gaan zwemmen.   Daar was het super leuk.  Na anderhalf uur moesten we er verrimpeld uit. 

We waren net op tijd voor het avondmaal: groentesoep, spaghetti bolognaise en lekkere huisgemaakte appelcake.  

De kids konden kiezen tussen sport en crea als avondactiviteit.   De sporters leefden zich uit in de tuin, de creatievelingen maakten mooie bandjes.  

Er moest nog even tijd gemaakt worden voor ons dagboekje in te vullen.  

Het was een superleuke dag met geweldig weer!  Tot morgen.

Klik hier voor de foto's 

(Als het filmpje hapert, bekijk het dan nog een keer, dan lukt het beter.)

 

dinsdag 10 mei 2016

Dag Wolfsdonkse vriendjes,

Vanmorgen was het weer niet zo best, maar in de tram hebben we daar weinig van gemerkt.   De tramrit tot Blankenberge duurde best lang.  We konden de reisweg volgen aan de binnenkant van de tram.  

In Sea*Life hebben we veel geleerd over de waterdieren.  We leerden over de vissen, waterschildpadden, zeehonden, zeeleeuwen, pinguins, krabben, haaien, otters, ... 

Nu zaterdag worden zeehonden die er verzorgd werden, weer vrijgelaten op het strand van Blankenberge.  

We profiteerden nog van het zonnetje dat in de namiddag kwam piepen: we speelden nog even op het strand van Blankenberge.

Na de barbecue werden er nog briefjes geschreven en deden we nog een leuke quiz.  

Nu liggen de kids in dromenland.  Slaapwel, tot morgen!!

Klik hier voor de foto's.    (en klik op "play" bij het filmpje)

 

maandag 9 mei 2016

Dag lieve papa's, mama's, opa's, oma's, en alle andere mensen die ons zeeklas-avontuur volgen,

We zijn vanmorgen met stralend weer vertrokken.  We waren erg blij zo veel mensen te zien die ons kwamen uitvuiven.   De buschauffeur bracht ons veilig tot in Raversijde.  Daar hebben we onze picknick gegeten.

Om 13.00 uur stonden de gidsen paraat om ons over Wereldoorlog II te vertellen.  Zo'n openluchtmuseum is echt geweldig!   Daarna bracht de bus ons tot aan de Zeekameel in Lombardsijde.  

De koffers raakten vlotjes boven.  Na het installeren hebben we lekker gegeten : bloemkoolsoep, balletjes is tomatensaus met sla en wortels en kroketjes en als dessert een frisco.  

We trokken onze wandelschoenen aan en gingen op het strand de frissen zeelucht opsnuiven.

Na een frisse douche hebben we een kaartje geschreven... houd je brievenbus maar in de gaten.  

Dikke kussen van ons allemaal

Klik hier voor de foto's

Info over de zeekameel: www.dezeekameel.be

6L bezoekt KIDS in Wolfsdonk

Naar aanleiding van de lessen Nederlands rond gebarentaal, brachten we een bezoek aan KIDS in Wolfsdonk.  In "Huis 24" wonen 11 volwassenen die doof of slechthorend zijn.  Zij krijgen begeleiding om zo goed mogelijk te wonen en te leven. 

Men heeft daar heel wat pictogrammen hangen zodat men van elkaar weet "wie wat waar en wanneer" doet.

Stijn en Dries gaven ons een rondleiding op het domein.  We vonden het erg interessant.  We vinden het fantastisch dat er zo goed voor hen wordt gezorgd.  Bedankt aan de mensen van KIDS.  Bedankt aan fotograaf Nele!

Klik hier voor de foto's.

Kinderen van 6L gaan muziek maken in 3K

 

Wat een boeiend gebeuren in 3K!  De kleuters maakten kennis met echte instrumenten van "grote muzikanten" van Onze School.  En of ze genoten??  Het was muisstil in onze klas, een leuke sfeer...

Proficiat muzikanten, jullie kunnen een publiek echt boeien!

Klik hier voor foto's.

Het land van Calcimus in 6L

 

We leerden heel wat over sterke botten en beenderen en gezondheid.  

Klik hier voor foto's.

Hier het verhaal dat bij het spel hoorde: 

In het land van Calcimus woont een vriendelijke koning. Calcimus is zijn naam, maar hij wordt ook wel eens de bottenkoning genoemd. Niemand heeft zo'n sterke botten als hij. Hij is dan ook verlekkerd op melk en melkproducten. De lijfspreuk van Calcimus sluit daar helemaal bij aan. Ze luidt: “zonder calcium loop je niet ver”.

De Calcimanen zijn de inwoners van het land van Calcimus. In tegenstelling tot hun koning houden zij er niet zulke goede gewoontes op na. Ze eten en ze drinken wel, omdat ze altijd wel trek hebben in iets lekkers. Ze sporten ook af en toe omdat ze dat prettig vinden. Maar melk drinken, dat vergeten ze soms. En dat is goed fout, want zonder calcium loop je niet ver.

Van alle Calcimanen zijn er daarom maar weinig die de koning nog onder ogen durven komen. Meer nog: Calcimus voelt zich behoorlijk alleen. Om zijn onderdanen ertoe aan te zetten voldoende melkproducten te gebruiken en melk te drinken heeft hij al van alles geprobeerd.

Toen hij laatst een wet uitvaardigde, die stelde dat alleen Calcimanen met sterke botten in zijn land mochten blijven wonen, zijn zo goed als alle inwoners uit Calcimus moeten vertrekken. Calcimus kon zich wel de haren uit het hoofd trekken, want zo had hij deze wet ook weer niet bedoeld. Hij wilde z'n inwoners alleen maar aanzetten tot gezonde levensgewoonten.

Omdat koning Calcimus weet dat melk en melkproducten van het grootste belang zijn voor zijn onderdanen, besluit hij hen uit te dagen. Wie bewijst dat hij of zij het belang van melk en melkproducten kent, en wie goede voedingsgewoontes kan voorleggen, wordt opnieuw toegelaten tot het land. Hiervoor heeft Calcimus speciaal een weg laten aanleggen, een route met opdrachten, vragen en raadsels. Wanneer de Calcimanen deze weg met succes afleggen en tot bij koning Calcimus kunnen komen, worden ze opnieuw inwoner van Calcimus.

Intussen wonen zo goed als alle Calcimanen opnieuw in het land van Calcimus want ook zij weten nu dat het belangrijk is om elke dag voldoende melk en melkproducten te gebruiken. De bottenkoning heeft de Calcimusweg nu ook voor niet-inwoners van zijn land opengesteld. Iedereen mag een poging wagen om in het land van Calcimus te geraken. Wie hierin slaagt wordt “ereburger van Calcimus”, en heeft dankzij een speciale toegangskaart voor altijd vrije toegang tot het land van koning Calcimus. Heb jij zo’n kaart verworven? Hou ze goed bij. Gebruik ze bijvoorbeeld als bladwijzer in je school- of leesboek. Zo heb je ze altijd bij de hand en vergeet je niet wat je moet doen om een goede ereburger van het land van Calcimus te zijn.

Kinderen van 6L bezoeken secundaire scholen.

 

Op maandag konden we onze nagels laten verzorgen en bij de kapper langs gaan.  We leerden waarop we moeten letten bij de verzorging van het baby'tje en in de keuken maakten we lekkere pizza'tjes.

Op dinsdag kregen we technisch tekenen aan de grote tekentafels, we tekenden ontwerpen van een huis met een computerprogramma én we maakten overheerlijke zandkoekjes met chocolade. 

Het waren twee leuke ontdekkingsnamiddagen!

Klik hier voor foto's